Belangrijk is dat kennis wordt overgedragen.

Op dit moment is het merkbaar dat ons groene vak verarmd van parate kennis. De bekwame oude rotten in het groenvak nemen langzaam afscheid van het groen. In veel gevallen is dit de leeftijd wat inhoud een verdient pensioen. Nu vloeit er gelukkig een kleine nieuwe groep jongeren het vak in. Bij aanvang merk je direct dat er maar weinig vrouwen of mannen zijn met parate kennis, de nieuwe stijl van lesgeven is in de afgelopen jaren drastisch gewijzigd waarbij natuurlijk niet altijd de uitvoering op deze verandering is aangepast. De nieuwe groenmens is geleerd dat heel veel op te zoeken is in hun digitale wereld wat helaas in de praktijk niet altijd mogelijk blijkt te zijn. vb. De bedrijfswereld past zich aan en voorziet bijv. al het groenmateriaal met een label alleen een fout in het labelen wordt vaak niet herkend op de werkvloer. Een dergelijke fout is geen ramp maar jammer en kost natuurlijk geld. Door uw medewerkers van tijd tot tijd hun kennis op te laten waarderen kan rekenen op waardering en een verbetering van de kwaliteit.

Wanneer de kennis op het gebied van groen wordt overgedragen dient dit op een leuke ontspannende en plezierige manier plaats te vinden. Het dicteren is natuurlijk voorbij maar het belangrijkste onderdeel de overdracht van kennis dient natuurlijk niet verloren te gaan. Voor de medewerkers moet het een leuke dag zijn waar men op terug kijkt en waarbij men zelf voelt dat men er baat bij heeft.

Na vele jaren ervaring als docent avondschool en heel veel werkervaring in het groene is het voor mij zeker een leuke opdracht om uw medewerkers van dienst te zijn. Naast de vakkennis op het groen gebied is het ook mogelijk eens naar elkaar te laten kijken hoe we met elkaar omgaan of wat een huidige aanbesteding voor het werk buiten inhoud. Al deze dag invullingen zijn intern maar ook extern mogelijk alles naar uw keus of die van de werknemers.