Beheer van het openbare groen is vaak een ondergeschoven kindje. Men is vaak vergeten dat het hier om een groot overheids- of bedrijfs- vermogen gaat. Slecht onderhoud zal zeker naar de toekomst consequenties geven op financieel gebied.

Al in de ontwerp fase is het van groot belang dat men ook met de onderhoudsbril naar het nieuw te realiseren project kijkt. Naast het gewenste beleid heeft het ook grote prioriteit te kijken naar het te kiezen assortiment bomen, heesters en overig groen. Hoeveel m3 en welk voedingsrijks mengsels geeft men bij de start aan de beplanting mee? Een slechte start of een verkeerde keus zal in de toekomst lijden tot extra onderhoudskosten. Beheer, wie gaat het kostbare openbaar groen onderhouden en hoe? Gaat het werk worden aanbesteed d.m.v. een openbaar aanbesteding waarbij we ook kijken naar duurzaamheid, referenties van de aannemers en overige aspecten? Gaan we voor een frequentie -, beeld – of onderhoud van muur tot muur bestek? Controleren we ook het werk van de aannemer of laten we alles aan de aannemer over? Risico volle beslissingen waar heel veel juridische gevolgen aan kunnen kleven.

Wat voor groene werkzaamheden verrichten we nu nog zelf en moet dit zo blijven? Kijken we ook eens naar het verleden de jaren rond 2010 met grote bezuinigingen in het groen. Vooral in het groene segment zijn toen veel onderdelen uit het groene werkpakket weggesneden. In de jaren van bezuiniging was dat t.a.v. de begroting de eenvoudigste oplossing. Zijn de bezuinigingen van toen te herstellen?

Met meer dan 40 jaar ervaring zou HJ3.0 u met o.a. voornoemde vragen maar ook natuurlijk veel overige vragen over groenbeheer kunnen ondersteunen en indien nodig beantwoorden.

Geheel vrijblijvend 06-83022994